Wat is hypnotherapie?

Hypnotherapie is een (psycho)therapie waarbij hypnose wordt ingezet als hulpmiddel. Er zijn vaak onduidelijkheden en ook nieuwsgierigheid over deze behandelvorm. Soms is er zelfs onzekerheid en angst over hypnose!

Fabel: De hypnotiseur heeft volledig controle over je! Oeps!
Feit: Een hypnotiseur kan je geen bank laten beroven of je pincode laten geven, jij bent op de hoogte van alles wat er gebeurt, net zoals je wel degelijk volledige controle hebt en blijft houden over jezelf.

Hypnotherapie heeft zowel bij medische issues diverse toepassingen. Je kunt er psychische en lichamelijke klachten mee verhelpen, of was je altijd al niet blij met jezelf omdat je weinig zelfvertrouwen hebt, stottert of nagelbijt. Met hypnotherapie kun je daar wat aan doen. Wat jij verbeteren of veranderen wilt in je leven, kan met hypnose therapie opgelost worden, 80% van de cliënten is klachtenvrij of het leven is draaglijker en positiever dan voorheen.

Door hypnotherapie kun je ervoor zorgen dat je het maximale uit jou sportprestaties kunt halen. Een hypnotherapeut maakt gebruik van hypnose (trance) en kan jou bovendien helpen te stoppen met roken, helpen bij het afvallen of zorgen voor een regressietherapie. Door middel van (non)verbale communicatie brengt de hypnotherapeut de patiënt in een trance, terwijl je de controle over jezelf kan behouden.

hypnotherapie

Hoe kom ik in hypnose?

Bij hypnotherapie wordt je in een trance gebracht, door te luisteren naar de stem van de hypnotherapeut. Het is een soort dagdromen wat iedereen wel kent. Maar nu is het voor een bepaald doel, jouw doel, het oplossen van jouw persoonlijke problemen of issues. De hypnose op zich is dus geen doel, het doel is therapeutische begeleiding die wordt aangeboden.

Bij welke klachten is hypnotherapie toepasbaar?

Hypnotherapie kan worden ingezet bij zowel lichamelijke, psychische als emotionele klachten, met het doel deze te verminderen of op te lossen. Maar ook bij verbeteren en versterken van prestaties, van gevoelens of ervaring die een negatieve lading hebben achtergelaten omzetten naar een positiever leven. Belangrijk onderdeel van deze therapie is het versterken van positieve gevoelens, contact herstellen met de eigen innerlijke kracht en opnieuw leren genieten.

Waarom lukt het veranderen niet zelf! Ik wil wel………

Onze beleving en gedrag wordt bepaald vanaf het moment dat we geboren zijn tot nu. Wat heeft ons leven beïnvloed, hoe zijn we gevormd door onze opvoeding en de maatschappij. Wat is er in het onbewuste opgeslagen. Soms zijn ervaringen niet goed opgeslagen en zijn er storende factoren in het leven ontstaan. We willen wel veranderen maar het lukt ons niet. Steeds opnieuw ondervinden we blokkades waardoor we voor onszelf allerlei excuses bedenken waarom het ons maar niet lukt te veranderen. Dit kan leiden tot onbegrepen reacties van jou naar anderen. Je wordt niet begrepen, je mist zelfvertrouwen, voelt je onbegrepen, je gevoel van eigenwaarde daalt, je ervaart angst of verdriet, rouw door verlies van dierbaren en gedragsproblemen.

Wat is de taak van de hypnotherapeut?

Als hypnotherapeut stem ik af op de beleving van jou als persoon en op de manier waarop jij je ervaringen organiseert. Het afstemmen is heel belangrijk, om het maximale van je eigen mogelijkheden naar boven te halen. Ik ga samen met jou op zoek naar onbewuste drijfveren of oude gevoelens die nog niet zijn verwerkt, die bepalen hoe wij ons in het hier-en-nu voelen. We gaan een dieper bewustzijn ervaren waarin oude emotionele en/of lichamelijke pijn in het onderbewustzijn verwerkt kan worden. Het negatieve krijgt een andere plek en nieuwe suggesties worden aangenomen, zodat dit verandering brengt in het hier-en-nu.

Met welke klachten of issues  kan ik terecht?

Hypnotherapie is aangetoond werkzaam bij een breed scala aan problemen zowel bij volwassenen als kinderen.

 • Stoppen met roken
 • Afvallen
 • Stotteren
 • Lichamelijke pijn klachten, fantoompijn, onverklaarbare pijn
 • PDS (prikkelbaar darmsyndroom) kinderen en volwassenen
 • Werking van het immuunsysteem bevorderen
 • Stress vermindering
 • Slapeloosheid
 • Angstklachten, vliegangst, straatvrees, insecten, reptielen
 • Burn-out
 • Paniekaanvallen
 • Depressie

Wetenschappelijk aangetoond zijn de positieve resultaten bij behandeling van het prikkelbaar darmsyndroom (PDS), en de medische hypnotherapie bij behandeling van kinderen met buikpijn. Zie; de uitzending NPO hypnose op recept en medische hypnose, herhalingen te vinden op youtube.

Staat jou probleem er niet bij, neem contact op want de mogelijkheden met hypnosetherapie zijn eindeloos.

hypnotherapie wizorgt

Is hypnotherapie geschikt voor mij?

Ja, deze methode is voor vrijwel iedereen geschikt er zijn geen speciale eigenschappen nodig om in trance te kunnen raken. In het algemeen wordt hypnose niet toegepast bij klachten als psychose, dwangstoornissen en klinische depressie.

Kinderen en hypnose

Voor jonge kinderen is de werkwijze met (ver-) en inbeelding heel geschikt. Door middel van verhalen, sprookjes, fantasie (imaginatie) zijn goede resultaten te bereiken. Afhankelijk van de leeftijd van het kind kan er hypnose toegepast worden mits beide ouders hiervoor akkoord tekenen. Het kind moet zelf een grote behoefte hebben om het probleem te willen oplossen. Zijn het alleen de ouders die het een verandering wensen bij hun kind, dan zal de sessie geen enkele zin hebben.

Bel voor een afspraak of vul ons contactformulier in. Je kunt ook direct een afspraak maken via de kalender.

De duur van de hypnose therapie en/of coachingstraject varieert van één enkele sessie tot een intensief proces waarbij je voor een langere tijd hypnose therapie volgt of een coachingstraject aangaat. Dit hangt af van het probleem waar je aan wilt werken, en hoe ingewikkeld het probleem is. Eén sessie duurt gemiddeld 45 min tot à 1½ uur.

Maak een afspraak

Wil je een afspraak maken voor coaching thuis of voor coachingstraject aan huis maak gebruik van het contactformulier dan neem ik contact met jou op voor het maken van een afspraak.

Prijslijst 2019 (wijzigingen voorbehouden)

Hypnose sessies

1 sessie divers

€125,00

Stoppen met roken kan met 1 sessie maar vraagt soms ook 2 sessies.

3 sessies afvallen

€400,00

Afvallen naar jouw gewenste gewicht, 3 sessies inclusief ondersteuning per mail en 1 skype gesprek.

PRIJZEN OVERIGE PSYCHOSOCIALE THERAPIE

1 sessie

€125,00

Het aantal benodigde sessies is afhankelijk van uw klacht(en).

PRIJZEN REÏNCARNATIETHERAPIE

1 sessie

€125,00

Behandeling regressie (reïncarnatie)therapie. Veelal zijn er 3 á 4 sessies nodig om tot de kern te komen van het probleem.

Quantum healing regressie

€300,00

Duur regressie 3 á 4 uur.
Wil jij weten waar jouw vorige leven ligt, jezelf beter te leren kennen. Weten waar jou gedrag of probleem vandaan komt?

PRIJZEN COACHING

Coaching

€80,00 per uur

Coachingstraject voor 3 maanden

€500,00 per maand

De kosten voor coaching bedragen €500,00 per maand. Er wordt een commitment afgesloten voor een periode van 3 maanden voor het beste resultaat.

Ontdekkingssessie

gratis op afspraak

ALGEMEEN

Voor alle behandelingen geldt het volgende:

Voor particulieren inclusief BTW
Voor bedrijven is deze prijs exclusief BTW

Betalingen per pin of contant.

Mocht je niet in de gelegenheid zijn door omstandigheden om de praktijk in Hulten te bezoeken, kom ik bij jou aan huis voor alle hierboven genoemde sessie of andere behandeling. Ik bereken €25,00 extra tot 15 km rondom Hulten. Alles boven de 15 kilometer bedraagt €0,35 extra per km.

VERGOEDINGEN

Meer informatie?

REACTIES VAN KLANTEN

 • Wilt u uw ervaring op mijn website delen? Laat het mij dan weten.

  Wilma - Wizorgt!!
 • Al 2 jaar krijg ik dagelijkse zorg van Wilma en haar collega's. Ik ben daar zeer tevreden over.

  Frans en Jeanne

Wizorgt!! is geregistreerd bij het BIG register, De zorgprofessional, International Hypnotherapist Register en Effortless coaching.

Neem contact met mij op